Zöldvilág

Zöldvilág

Coface: rendhagyó kezdeményezés az intenzív ellátás egészségügyi szakdolgozóinak támogatására

2020. december 18. - Zöldvilág

A koronavírus-járvány óriási feladat elé állítja az egészségügyben dolgozókat, így a Coface hitelbiztosító egy kezdeményezést indított, amellyel a magyarországi cégek támogathatják az intenzív ellátás szakdolgozóit.
A mostani járványhelyzetben globális szinten és Magyarországon is kiemelt szerepet kap a segítség. A betegekért küzdő egészségügyi szakdolgozók megfeszített munkájának elismeréseként a Coface hitelbiztosító támogatási programot indít a futárszolgálatot működtető, valamint életkiszállítással foglalkozó NetPincérrel és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával együttműködésben.

A jótékonysági kezdeményezés keretében a Coface és a kezdeményezéshez csatlakozó magyarországi vállalkozások 5000 forint értékű kuponokat vásárolhatnak az ételkiszállítással foglalkozó NetPincértől. Az utalványokat a Coface a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara segítségével eljuttatja a járványban leginkább érintett intenzív ellátásban dolgozó egészségügyi alkalmazottaknak, akik a kupon értékében tudnak választani a NetPincér palettáján szereplő éttermek kínálatából. Ezáltal a kezdeményezés egyben a járvány által egyik legsúlyosabban érintett szektornak, a vendéglátóiparnak is segítséget jelent.

„A mostani járványhelyzetben kötelességünk támogatni azokat, akik a járvány megfékezését segítik. Bízunk abban, hogy sok vállalat csatlakozik az akcióhoz, ennek köszönhetően érdemben segíthetünk az intenzív ellátásban dolgozóknak” - mondta Póka Valentin, a Coface országigazgatója. Hozzátette: A Coface kezdeményezése nyomán már a megvalósítást felkaroló NetPincér is csatlakozott a támogatók sorához, így az elkövetkező napokban a MESZK segítségével másfél millió forint értékben 300 kupont juttatunk el az érintettekhez.

A párizsi tőzsdén jegyzett Coface az elmúlt években számos jótékonysági programot, indított, a magyarországi leányvállalat pedig bízik abban, hogy a mostani kezdeményezéshez minél több magyarországi vállalkozás csatlakozik, ezzel pedig támogatják a járvány frontvonalában dolgozó egészségügyi alkalmazottakat.

A bejegyzés trackback címe:

https://greenword.blog.hu/api/trackback/id/tr716372694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása