Zöldvilág

Zöldvilág

Eldőlt: viszi a 4iG a DIGI-t

2021. november 30. - Zöldvilág

A 4iG Nyrt. reggeli tájékoztatása szerint az átvilágítás befejezését követően végleges adásvételi szerződést írt alá az RCS & RDS csoporttal a DIGI Távközlési Szolgáltató Kft. és leányvállalatai, azaz Invitel Zrt. az I TV Zrt. és a DIGI Infrastruktúra Kft. 100 százalékos üzletrészének megvásárlásáról.

A tranzakció értéke 625 millió euró, megközelítőleg 232 milliárd forint. A tranzakció a tervek szerint januárban zárulhat le, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyását követően. 

A DIGI a magyar vezetékes hang, internet és televíziós piac második helyét foglalja el. Az előfizetői végpontig kiépített optikai hálózatának (FTTH – Fiber to the home), megerősített gerinchálózati és műholdas infrastruktúrafejlesztéseinek köszönhetően az ország bármely pontján képes szolgáltatni. A médiavállalat saját gyártású televíziós csatornákkal is rendelkezik, sportadói mellett további négy tematikus csatornával van jelen a televíziós műsorszolgáltatók között. 

A bejegyzés trackback címe:

https://greenword.blog.hu/api/trackback/id/tr6616769144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása